Zorg bij u thuis

Indicering
Om in aanmerking te komen voor  de zorg- en dienstverlening heeft u een indicatie nodig. Deze wordt afgegeven  door het WMO loket van de Gemeente Zutphen of door Zorg-wooncentrum den Bouw. 

Leefplan 
Op basis van uw indicatiebesluit wordt er samen met u en uw familie een leefplan opgesteld. In een leefplan staan de zorgafspraken die tussen u en de medewerkers zijn gemaakt. Ook de gemaakte afspraken op het gebied van kosten, aanvullende services etc. worden hierin opgenomen.

Mogelijkheden van  zorg bij u thuis

Huishoudelijke verzorging
Huishoudelijke verzorging is het  ondersteunen bij of het overnemen van activiteiten op het gebied van  huishoudelijke dagelijkse verrichtingen. Bijvoorbeeld; opruimen, schoonmaken,  verzorgen van planten en het verzorgen van de was.

Ondersteunende begeleiding
Ondersteunende begeleiding is  samen met u te zorgen voor de algemene dagelijkse activiteiten. Het is ook  mogelijk gebruik te maken van dagverzorging.

Persoonlijke verzorging
Persoonlijke verzorging is het  ondersteunen bij activiteiten, zoals: douchen, wassen, aankleden, toiletgang,  scheren, huidverzorging, eten en drinken.

Verpleging
Verpleging is gericht op het  herkennen van gezondheidsproblemen en het uitvoeren van; wondverzorging, toedienen van  medicijnen, geven van injecties, adviseren over omgaan met ziekte.

Activiteiten waar u zonder indicatie, maar tegen een vergoeding aan  kunt deelnemen

Alarmering
De alarmering kan dienen voor een achterwacht functie en/of voor het verlenen van 24 uur zorg.  De alarmering kan verzorgt worden door den Bouw. De alarmering van den Bouw kost € 12,50 per maand. Bij Perspectief kunt u een informatiefolder verkrijgen over personenalarmering. Perspectief kunt u bereiken via telefoonnummer 0575-596296.

Maaltijden 
In het restaurant van den Bouw kunt u dagelijks gebruik maken van de warme maaltijd. Wij hanteren een menu met een negatieve keuze, dit houd in dat u kunt aangeven wat u niet wenst te eten. Wanneer dit dan op het menu staat krijgt u wat anders geserveerd. De maaltijdprijs is € 5,80.

Ook is het mogelijk dat de maaltijd van den Bouw bij u thuis bezorgt wordt. Hiervoor kunt u contact opnemen met Perspectief telefoonnummer 0575-515717.

Ontspanning
Aan het ontspanningsprogramma van den Bouw kan men deelnemen op basis van een abonnement. De kosten van het abonnement zijn € 15,00 per maand. De onderstaande activiteiten zijn onderdeel van het programma.

  • ontspanningsavonden
  • handwerken
  • gymnastiek
  • soosmiddag
  • tuingroep